Oujak
04
2015

Lorencin: Grad Split i Županija moraju dati više novca da zadrže Ultra festival

Ultra-Europe-2014-Day-2-001

U ozračju usporene prodaje i zabrinutosti za sezonu protiče prvi dan najveće poslovne Svjetske burze turizma ITB u Berlinu, na kojoj svoju ponudu predstavlja rekornih 190 zemalja svijeta sa više od deset tisuća izlagača, među kojima i Hrvatska turistička zajednica.

Za razliku od prošle godine kada je “Ultra Europe” imala svoj “silence party” na vlastitom štandu na ITB-u, promovirajući veliki spektakl u Splitu, ove godine na ITB-u ih nema. Istovremeno je ministar Lorencin javno poručio domaćinima u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji kako moraju učiniti više da tu manifestaciju zadrže kod sebe, jer Ministarstvo ih u tome prati na najbolji način, ali ne može raditi i njihov posao.


- Mi smo lanjske godine dali oko 600 tisuća kuna za “Ultra Europe” festival, a Županija i Grad nisu uopće izdvojili sredstva. Ove godine smo ponovno spremni pratiti organizatore osobito zato što taj event ove godine traje duže, i spremni smo ih pratiti u istom iznosu u kojem im domaćini pomognu. Ali, na kraju sve završi u Ministarstvu, a valjda je cilj domaćinima da se sve to događa i zato se moraju više potruditi. Znam da Grad ima troškove vezano za održavanje, uređenje i komunalno praćenje, ali i županija, odnosno turističke zajednice Splita i Županije moraju izdvojiti sredstva za tako veliku manifestaciju – kazao nam je Lorencin, naglašavajući kako je zadnji kontakt sa organizatorima “Ultre” imao u Londonu na turističkom sajmu.


Na pitanje koliko TZ županije prati “Ultru”, Joško Stella, direktor TZ, kaže kako organizatori za prošlu godinu nisu ni tražili sredstva od TZ županije, nego potporu u marketingu i oglašavanju.

- Mi smo sa naše strane napravili sve što su organizatori tražili od nas i oni su bili zadovoljni suradnjom. Tu nije bilo i nema ničega spornog. Za ovu godinu su se javili da kroz model udruženog oglašavanja sudjelujemo u manifestaciji i u suglasnosti sa HTZ-om smo to prihvatili. Predvidjeli smo sto tisuća kuna za tu namjenu i organizatori su zadovoljni time. Ne vidim u čemu je problem – kaže Stella ističući kako je “Ultra” iznimno važna za turizam i image grada i regije, te podrška tom projektu nikada nije ni bila upitna.


RUŽICA MIKAČIĆ
www.slobodnadalmacija.hr

No Banner to display