Listopad
03
2013

Split rekorder: Turisti potrošili nevjerojatnih 350 milijuna kuna

4212584

Grad Split ostvario je 830 tisuća noćenja u prvih devet mjeseci ove godine. Prosječna potrošnja gostiju je 55 eura dnevno, pa ispada da su turisti ove godine u gradu pod Marjanom potrošili oko 350 milijuna kuna, pišu 24 sata.

To je 20 posto više od prošle godine, a ako se zna da je lani u posljednja tri mjeseca u godini ostvareno 70 tisuća noćenja, tako će Split ove godine ostvariti više od 900 tisuća noćenja.


- Ove brojke Split stavljaju na vodeće mjesto u Hrvatskoj, a ako se ovaj trend nastavi, već dogodine ostvarit ćemo više od milijun noćenja, iako nam je to bio plan tek 2015. godine, rekao je Vedran Matošić, direktor Turističke zajednice grada Splita za 24 sata.

Najvjerniji gosti i ove godine su bili Nijemci, dok su na drugo mjesto izbili Britanci.

A rekorde bilježi i Splitsko-dalmatinska županija. Tako je za prvih osam mjeseci zabilježen porast noćenja od sedam posto u odnosu na prošlu godinu:

- Turistička sezona 2013. biti će vrlo uspješna i rekordna. Sam početak sezone obilježile su poplave u Srednjoj Europi koje su dio uzroka srpanjske rupe. Jedna od obilježja sezone je i dvoznamenkasti rast turista iz Poljske Skandinavije i Velike Britanije – rekao nam je Joško Stella, direktor turističke zajednice županije Splitsko-dalmatinske.

No Banner to display