Lipanj
03
2015

Split rekordno: Split u svibnju ostvario 24 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu

splitautobusnikolodvor

Trend turističkog rasta u našem gradu se nastavlja sudeći prema podacima Turističke zajednice. Naime, po službenoj statistici turističkog prometa u svibnju je ostvareno preko 40.500 dolazaka, te više od 99.000 noćenja, što čini 11, odnosno 24 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Najviše posjeta brojimo za sada od strane državljana SAD-a koji se sa brojkom od nešto manje od 5 tisuća nalaze na vrhu svibanjske liste. Za njima slijede državljani Velike Britanije, Njemačke, Južne Koreje i Francuske. Što se dužih ostanaka tiče, Amerikanci i ovdje drže vodeću brojku sa više od 10 tisuća noćenja.


Od ostalih, uz Britance, Nijemce i Francuze u Splitu koji dan više ostaju i Nizozemci. Kao što smo već pisali u našim novinama, Korejanci nas ipak posjećuju primarno na dnevnoj bazi, ali u sve većem broju.

Iako nas tek očekuje vrhunac sezone, već prema ovim rezultatima vidljivo je da postajemo atraktivno turističko odredište koje zadovoljava potrebe suvremenih turista. Grad je u posljednjih desetak godina bilježio kontinuirani turistički rast odmaknuvši se od statusa tranzitnog odredišta, iako i dalje čini glavnu poveznicu sa srednjodalmatinskim otocima, ali i inozemstvom.

www.slobodnadalmacija.hr


No Banner to display