Lipanj
10
2014

“Prelazimo milijun noćenja ove godine!”

Ostvarili smo 20 posto noćenja više i ove godine ćemo okrenuti milijun noćenja. Vjerujem da ćemo opet biti hit destinacija i nastaviti pozitivan trend – kaže Vedran Matošić

Novi ured Turističke zajednice otvoren je na splitskoj Rivi, na mjestu nekadašnjeg Croatia Airlinesa. Na prvom katu su uredi TZ Splita, a prizemlje je na raspolaganju turistima.
Novina, jedinstven slučaj u Hrvatskoj, kako je kazao aktualni direktor Vedran Matošić je otvorenje ureda za privatne iznajmljivače u sklopu Turističke zajednice.

- Preko tisuću privatnih iznajmljivača sa devet tisuća kreveta zaslužuju imati svoj servis – kazao je Matošić.
Preseljenje Turističke zajednice i otvorenje ureda na novoj adresi je nazvao prvom stepenicom.


- Sljedeća je prema obećanju gradonačelnika tzv.visitor centar u Turističkoj palači, a korak dalje su najava Milana Blaževskog vezovi za kruzere i home port na Stinicama, te vrhunac uređenje hotelsko-kongresnog centra na mjestu Dalmacijavina. Tako bismo mogli raditi cijelu godinu, ovaj grad je spreman na to – poručio je Matošić.

Zadovoljan je turističkom sezonom do sada.

- Ostvarili smo 20 posto noćenja više i ove godine ćemo okrenuti milijun noćenja. Vjerujem da ćemo opet biti hit destinacija i nastaviti pozitivan trend – vjeruje Matošić.


Nove urede je svečano otvorio gradonačelnik Ivo Baldasar. Kazao je da je sezona počela iznad svih očekivanja, ali i borbeno što se tiče dijela rada gradske uprave, jer uvode red sa štekatima i štandovima.

U tom smislu, uredili su i u centralnom dijelu Podruma nove štandove.

- Svi rezultati što se tiče sezone su zbog velikog entuzijazma ljudi uključenih u turizam, pri tom ne gledajući ni plaću ni rad – ustvrdio je Baldasar. Veseli ga, naravno, četiri tisuće novih privatnih postelja.

Istina, kaže, nedostaju hoteli, ali ima niz manjih hotela, poput hotela Vestibul koji je trasirao put.

- Radi se hotel na Bačvicama, Ambasador je u završnoj fazi prodaje. S obzirom da imaju sve dozvole, nadam se da će nakon prodaje brzo krenuti u realizaciju. Hotel Jake Andabaka na Trsteniku ide pred gradske vijećnike, vjerujem da će već sljedeće godine u gradnju – nabrojao je Baldasar.
Uz to, postoji još zahtjev za hotelom na Trsteniku, ali je još daleko od faze da se govori o gradnji.

Dodao je da s hotelom Marjan, nažalost, nema pomaka još neko vrijeme s obzirom na poznatu situaciju u kojoj se nalazi.

A što se tiče Istočne obale, ona ide, kazao je, svojim tokom. Prva faza je infrastrukturna i to ide, naveo je, svojim smjerom, dok će se s drugom fazom i hotelima ipak malo pričekati.

- Kao što sam govorio od početka, taj projekt ne može ići brzo, ali ide svojim tokom – ponovio je gradonačelnik.

Tekst i slika preuzeto sa www.dalmacijanews.com

No Banner to display