Listopad
14
2015

Turistički Split opet prvi u RH

Turistički Split opet prvi u RH

Pravu berbu turističkih nagrada obavila je splitska delegacija u Poreču, na finalnoj večeri Dani hrvatskog turizma.

U krunskoj kategoriji ‘Destinacija godine’ Split je izabran za najuspješniju City break destinaciju, u kategoriji ”Hrvatska 365” Splitska rivijera je izabrana za najuspješniju PPS destinaciju što znači da je destinacija postigla najbolje rezultate na razvoju i poboljšanju ponude i sadržaja kao i učinke u ostvarenom turističkom prometu, a u kategoriji ”Atrakcija godine” Ultra Europe Festival proglašen je turističkim događajem godine.Priznanje za City break destinaciju zamjenici gradonačelnika Aidi Batarelo dodijelio je ministar turizma Darko Lorencin. Priznanje za Hrvatska 365 preuzela je direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić, a Joe Bašić preuzeo je nagradu za turistički događaj godine.

Priznanje za najuspješniju destinaciju ljetnog turizma otišlo je predstavnicima Rovinja, Opatija je pobijedila kao odredište zdravstvenog turizma, najbolje ‘malo misto’ je Bol, odredište ruralnog turizma etno selo Karanac

Najbolju rekreaciju i zabavu ponudio je, pak, aqua park Istralandia, dok je plažom godine proglašena dubrovačka plaža Cava. Inovacija godine je mobilna aplikacija ‘Zagreb be there’. Nagrade za životno djelo dobile su dvije žene, Amelia Tomašević i Ombretta Belić Ilijašić, dok je godišnja nagrada Antun Štifanić za 2014. otišla Aleksandru Durmanu, Franji Makovcu i Jasni Đurković. Hrvatska turistička zajednica, organizator i domaćin najvećeg skupa turističkih radnika, proglasila je i 25 djelatnika godine, koji su se na svom radnom mjestu tijekom ove sezone posebno istakli. Hrvatska gospodarska komora nagradila je, pak, najbolje hotele, marine, agencije, čarter kompanije, obiteljski smještaj i ugostiteljske objekte, hostele…, ali u Poreču su se svi proveselili. Naročito učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča u partnerstvu s tehničkom školom Pula, Ugostiteljsko- turistička škola Osijek i Tehnička škola Požega , koje je Ministarstvo turizma nagradilo za projekte kreiranja novih turističkih proizvoda.


- Ovogodišnja je turistička sezona sedam posto bolja od lanjske, prostora za poboljšanja i dalje ima i svima nama želim još bolju 2016. – kazao je ministar turizma Darko Lorencin. Veliki turistički događaj s oko tisuću sudionika uveličalo je osam ministara, predvođenih potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem.

- Sve što sam ovdje vidio bilo je Full of life – aludirao je Grčić na novi slogan hrvatskog turizma. U tradicionalno brojnoj delegaciji Vlade na Danima turizma za razliku od lani i preklani nije bilo premijera Zorana Milanovića. Prvi čovjek hrvatske Vlade izostao je, kako se moglo čuti, zbog manjih zdravstvenih problema.Preuzeto:
Vecernji.hr
Dalmacijanews.hr

No Banner to display